Etusivu  |   Omat koirat  |   Pentueet  |   Tulossa  |   Muistoissa  |   Historia  |   Reissutarinoita  |   Uutisblogi  |   Linkit

Kertun pentupäiväkirja 2012

 

 
23.5.2012
 
Briskness Larry Guitar "Manu" ( työnimeltään Pentti ) lähti viimeisenä omaan kotiin Lahteen Jenni Nurmisen perheen kaveriksi. Manu oli pitempään minulla ja sain tutustua tähän valloittavaan koirapoikaan pitemmän ajan. Manu saikin poikkeuksellisen laajan sosiaalistumispläjäyksen "raahatessani" sitä joka paikkaan, agility-kisoihin, hakuleirille, päivähoitoon Outille ja Ramille ym, ym. Manu osoittautui todella reippaaksi pennuksi eikä pelännyt mitään eikä ketään. Hieman poltteli että olisin sen jättänyt itselleni, mutta olosuhteissani on otettava järki käteen. Aikani ei olisi riittänyt pienen pennun kanssa, kun se tahdo aina riittää tarpeeksi jo noitten luonani asuvien koirienkaan kanssa! Ehkä seuraava koirani on uros! Manun kanssa tullaan harrastamaan tokoa, agiltyä ja mahdollisesti jotain PK-lajia. Toivottavasti tulevaisuudessa kuullaan Manusta ja näistä muistakin L-pennuista mukavia uutisia!

Nyt tämä pentublogi hiljenee! Kiitos kaikille jotka ovat olleet auttamassa; Mari Paju ja Emmi Viirros kenneltyttöina, Outi Toni kuvaajana, Jaana Orava pentuvahtina. Kiitokset myös parit päivitykset tehneelle Hanna Hynyselle ja Hannan tietokone ongelmien jälkeen jatkaneelle Marjo Halmialalle.

Briskness Larry Guitar "Manu"  
 

 
 
17.5.2012
 
Pakko laittaa tää kuva kun tässä on Alma-muori 3.n lapsen ja 4.n lapsen lapsen kanssa. L-pentuja Likka, Nelli, Viivi ja Manu, K-pennuista Salsa ja Rasmus ja Ilona.


Täällä odottelee vielä "Manu" entinen Pentti, alias Briskness Larry Guitar omaa väkeään, jotka ovat reissussa Skotlannissa. Manu on kyllä semmoinen reissumies ja hurmuri, että hakea saa. On tottunut jo vaikka mihin. Ollaan oltu EK-kokeissa kanttiinin pitäjinä kentällä ja metsässä, jossa Manu kävi vähän jokaisen luona hurmaamassa. Agilitykisoissa oltiin tänään katsomassa ja mitään se ei pelännyt. Oli kovia ääniä, kimeitä haukkuja, kolinaa, kovaäänisten melua / kuulutuksia ym ym... Kaikkien ihmisten ja koirien luo Manu meni hyvin itsevarmana. Manu on ollut myös muutaman päivän päivähoidossa Outin ja Ramin luona Ohrakujalla ja yllätys, hurmannut myös heidät reippaudellaan. Jos nyt ei olisi jo osittain pentu maksettu, harkitsisin vakavastoi urosta. Mutta onneksi se pääsee melko lähelle, Lahteen Jenni Nurmisen harrastuskaveriksi ja perheen koiraksi. Ensi viikon keskiviikkona 23.5 Manu lähtee omaan kotiin monta kokemusta rikkaampana viikonlopun hakuleirin jälkeen.
 
Briskness Larry Guitar "Manu"  
 

 
12.5.2012
 
"Likka" Briskness Lindsay Lohan ent. Kerttuli, lähti Henna Raittimon kaverin Marjan viemänä uuteen kotiin. Marjalla oli sopivasti lomareissu Ouluun ja siinä Likka sitten sai turvallisen kyydin kotiin. Likan kaverina on belgi Pimu ja Hennan kaksi lasta. Alku on ainakin lähtenyt lupaavasti, sillä pentu on osoittautunut erittäin reippaaksi ja määrätietoiseksi Likaksi. Toko ja agility nyt ainakin kuuluu Likan tulevaisuuteen. Vasemman puoleisessa kuvassa Likka on kummitäti Marjan kanssa lähdössä omaan kotiin.
 
Briskness Lindsay Lohan "Likka"  
 

 
10.5.2012
 
Kolmantena oli Tarjan vuoro lentää pesästä. Minna tuli lentokoneella hakemaan "Nellin" Briskness Lucy Lawless kotiin. Nelli matkusti matkustamossa kuljetuskassissa ja vaikka kuinka yritettiin pentu väsyttää, silti se oli huutanut ekat 15-20 minuuttia koneessa. Onneksi kuitenkin loppujen lopuksi hiljeni. Uudessa kodissa Nellin kaverina on kaksi tolleria. Toko ja agility nyt ainakin on tulevaisuudessa tähtäimessä.
 
Briskness Lucy Lawless "Nelli"  
 

 
8.5.2012
 
Toisena lähti oma sijoitusnarttu "Mette" Briskness Laughing Lena, nykyisin tottelee nimeä "Viivi" Hilkka ja Jukka Liponkosken kotiin Helsinkiin. Tulevaisuus näyttää, mihin kaikkiin harrastusrientoihin Viivi Hilun ja Jukan vie. Tällä kertaa oli mahdottoman vaikeata tehdä valinta noitten kolmen nartun kesken. Kaikki olivat Raimon pienen testin mukaan hyvin toimintakykyisiä, rohkeita ja erittäin ihmisystävällisiä. Valinta tehtiinkin siinä vaiheessa kun piti laittaa siru niskaan.
 
Briskness Laughing Lena "Viivi"  
 
 

 
4.5.2012
 
Pennuille tuli 7 viikkoa täyteen 3.5. ja heti seuraavana päivänä 4.5. lensi eka pentu ulos pesästä. "Risto" Briskness Livinstone, tottelee vastedes nimeä "Lumo", lähti Turkuun Rosa Alikeskikylän aksa ja tokokoiraksi. Rosalla oli mahdollisuus tehdä valinta kahden pojan välillä, mutta kun hän oli katsellut jo sillä silmällä pikku-Ristoa ensimmäisellä visiitillä, ei voinut vastustaa kiusausta ottaa Ristosta / Lumosta itselleen uusi harrastuskaveri. Risto oli kyllä monen täällä vierailleen suosikkipoika, valloittava iloinen vesseli mutta myös luonnetta löytyy. Myös Rosan äiti oli myyty Lumon nähdessään.
 
Briskness Livingstone "Lumo"  
   
 

 
3.5.2012
 


Vapunaattona mentiin perinteiselle vierailulle Ohrakujalle Outin ja Ramin luona. Rami vähän testaili pentuja ja kovin suuria eroja ei testeissä ilmennyt. Kaikki pennut osoittivat hyvää toimintakykyä, olivat rohkeita, uteliaita ja ihmisrakkaita, eivätkä pelänneet kovia ääniä. Teki kyllä vaikeaksi minulle sen sijoitusnartun valinnan. Kaikki tytöt täyttivät ne kriteerit, mitä hain. Mutta kun valinta piti tehdä, päädyin lopulta Metteen. Itse asiassa lopullisen valinnan tein Apexissa eläinlääkärin vastaanotolla, siinä vaiheessa kun piti laittaa siru kaulaan. Kaikilla oli terveet silmät, Pentillä olivat myös molemmat pallukat paikoillaan, Ristolla ei ihan vielä. Toivotaan, että ne laskeutuu nopeasti. Pentujen yleinen terveystila oli hyvä. Näin tasaista pentuetta kaikin puolin en muista ihan heti kasvattaneeni ja olenkin näistä naperoista tosi iloinen. Vaikkakin samalla myös näin äänekästä sakkia, varsinkin yöaikaan, minulla ei myöskään ole ollut aikaisemmin. Vaikka nää kuinka paljon bailaisivat illalla, aamuyöstä klo 2.00 jälkeen alkaa taas uusi show. Parina yönä olen laskenut ne ulos ja voi hyvänen aika sitä vauhdin hurmaa. Meikäläinen siellä sitten yöpaita päällä yrittää pyydystää pentuja. Haavi siinä pitäisi olla, sen verran kovaa mokomat menevät. Onneksi kukaan kapakasta kotiin tulija ei ole törmännyt meihin, pitäisivät varmaan vähintäänkin hulluna minua. Ja onko se sit niin kaukana, loppujen lopuksi kun tarkemmin ajattelee..... Vähän vaatii kekseliäisyyttä ja lyhyitä yöunia monta viikkoa, saadakseen pennelit hiljaisiksi, mutta on se myös samalla mukavaa aikaa.

Onneksi kuitenkin alkavat tällä viikolla pikkuhiljaa kotiutumaan uusiin koteihin. Toivottavasti rekkaripaperit ovat postilaatikossa viimeistään perjantaina, jolloin eka pentu lentää pesästä.

 
Briskness Livingstone "Risto"  
   
Briskness Larry Guitar "Pentti"  
   
Briskness Lucy Lawless "Tarja"  
   
Briskness Lindsay Lohan "Kerttuli"  
   
Briskness Laughing Lena "Mette"  
 

 
28.4.2012
 


Alkuviikosta laitettiin pahennusta herättävä kevytaitaus talon viereen pariksi viikoksi. Luulen kuitenkin että ei niitä siellä pidetä muuten kun silloin kun lapset tulee katsomaan niitä. Hampaat on jo sellaiset piikit, ettei noitten voi antaa olla koirakokemattomien lasten kanssa, joten saavat tyytyä katselemaan aidan takaa.... Ensi viikko onkin lomaa joten silloin on varmasti kaikkea muutakin äksonia pentujen kanssa, autoilua, metsäilyä, testailua, eläinlääkärintarkistus ym, ym.
Hyökkäys kohti limupulloa Yllättäen pullo saakin niskaotteen
.... ja hupsista! Selätys! Samperi, se onkin vahva limupullo!
 
Vasemmalla "Kerttuli 6 vk" ja oikealla "Kerttuli", "Risto" ja "Mette"
   
"Pentti ja Risto 6 vk"  
   
"Tarja ja Mette 6 vk"  
 

 
12.4.2012
 


Pennut 4 viikkoisia tällä viikolla ja uusia asioita tulee päivittäin. Outin kanssa urakoitiin ja saatiin hieman kuvia näytille. Hyvin ovat pärjänneet ( max 5 tuntia yhteenmenoon ) koirat keskenään työpäiväni ajan, joka on ollut kahdessa osassa. Onneksi noitten töitten puolesta pitäisi ensi viikosta lähtien helpottaa. Kerttu kyllä hoitaa esimerkillisesti jälkikasvuaan. Kun tulen tauolle, täällä on ihan tyytyväinen porukka kössöttämässä häkissä. 6 - kulmaisessa häkissä joutuvat olemaan öisin ja työpäiväni ajan, muina aikoina ovat vapaana asunnossa kuten kaikki muutkin koirani. Kiinteää ruokaa syövät hyvällä halulla 3 kertaa päivässä ja Kerttu tarjoo aina ruokajuomat päälle! Eilen illalla olivat myös ekaa kertaa ulkosalla noin 10 min. Aluksi oltiin ihan paikoillaan ja ihmeteltiin mutta hetken päästä alkoi meno. Vieraita on käynyt joka päivä paljon ja tästä eteenkinpäin niitä riittää.

Piia ja Ville kävivät viime viikonloppuna ja Piia toi tullessaan nimilistan: Broitsu, sipuli, valkosipuli, kardemumma äh, mitäh.... tää onkin kauppalista!

Niin ne nimet alkavat tällä kertaa L - kirjaimella, olen varannut tuon Laughing Lenan sijoitusnarttuni nimeksi. Nartulla ei ole vielä kotia. Jos kiinnostaa yhteistyö sijoitusnartun omistajana ja olet hakemassa harrastuskoiraa, ota yhteyttä! Mielellään Etelä-Suomesta!

Tytöt:
Laughing Lena
Lucy Lawless
Lindsay Lohan

Pojat:
Larry Guitar
Livingstone

Kuka on kuka ei ole vielä selvillä!

 
"Risto 4 vk"  
   
"Pentti 4 vk"  
   
"Tarja 4 vk"  
   
"Kerttuli 4 vk"  
   
"Mette 4 vk"  
 

 
3.4.2012
 
2-viikkoiskuvia ei nyt ehditty ottamaan, kun olin niin tiukasti hommissa koko viime viikon. Kenneltyttö Mari Paju oli viime viikon pentuvahtina täällä. Kiitokset Marille!
Pennut tulee tällä viikolla jo 3-viikkoisiksi ja ovat kyllä melkoisia painijoita kaikki. Tätä menoa nää on 10-kiloisia luovutusiässä?  Pentujen painot näkyvät kuvista! 
Kaikilla on silmät auki ja jo vähän tuntuu teräviä naskaleita suussa. Kohta se meno alkaa.  Jotenkin tuntuu, että nää pennut ovat tässä vaiheessa hieman laiskempia kun aikaisemmat, mutta saatan tietty kuvitellakin vaan. Ehkä se totuus paljastuu hyvinkin pian, kuinka laiskoja ovat.  Ekan matolääkkeen pennut saivat 2 - viikkoisena, seuraavat sitten 4 ja 6 viikkoisena.  Kerttu on kyllä todella hyvä emo, syö kun hevonen ja on silti hoikistunut vanhoihin mittoihin vähän liiankin nopeasti. Taitaa antaa kaiken pennuilleen joten ei ihme jos hoikistuu. Ollaankin naureskeltu, että nää pennut on umpioita kun eivät kakkaa ollenkaan. Sotkua ei ole kyllä ollut yhtään koko aikana, mahat ovat olleet kaikilla kunnossa eikä ole normaalista poikkeavaa kitinää kuulunut.  Laatikosta tosin yritetään jo melkoisen ponnekkaasti pois ja se taas tietää sitä että verkkohäkki laitetaan pääsiäisenä valmiiksi.
 
Nopeasti tää aika menee ja nyt niitä voi sitten tulla jo muutkin ihailemaan ja tuoda tullessaan pinon Hesareita. Tuossa huhtikuussa on vielä parisen viikkoa auki se miten saan homman klaarattua, kun pitäisi töissäkin käydä. Jos joku innokas nuori tai miksei vanhempikin, löytyisi pääkaupunkiseudulta pentuvahdiksi, niin ota yhteyttä.
Viirroksen Emmi tuli tuli täksi viikoksi kenneltytöksi tänne ja kaikki kuvat ovat Emmin ottamia.

 

 
   
"Risto 2,5 vk"  
   
"Pentti 2,5 vk"  
   
"Tarja 2,5 vk"  
   
"Kerttuli 2,5 vk"  
   
"Mette 2,5 vk"  
 

 
23.3.2012
 
Pennuille on ensimmäinen viikko täyteen ja hyvin on mennyt. Kerttu on kyllä esimerkillinen äiti. Alusta on niin puhdas koko ajan kun vain olla voi ja pennut ovat suorastaan "läskejä".  Mitään isoja ongelmia ei ole ollut paitsi että viikolla kävin hakemassa Kertulle hieman lisäkalkkia suoneen ja nahan alle levottomuuden ja läähätyksen vuoksi. Tilanne rauhoittui heti sen jälkeen. Isoimpien paino lähenee uhkaavasti kiloa ja pienin Ristokin tulee perässä omalla käyrällään.  Tämänpäiväiset painot ovatkin kuvatekstissä. Risto onkin ainoa, jonka heti porukasta erottaa. Ovat ulkonäöltään kyllä niin samannäköisiä kaikki. Voi olla että joskus näissä kuvissakin erehdyn.
Sunnuntaina saan Mari-kenneltytön tänne viikoksi hoiteleen pentuja. Ensi viikolla minulla alkaakin taas työt keskiviikkona, kevyesti aamulla klo 4.10 ( pehmeä lasku )  Huhtikuussa pitääkin vielä miettiä, miten tämän rumban saa hoidettua kunnialla, mutta aina ne on jotenkin järjestyneet. Jos pääkaupunkiseudulta löytyy joku innokas, tunnollinen pentuvahti, voi ottaa yhteyttä minuun.
Viikolla 14 lähtien saa pentuja tulla katsomaan!  Ihan kaikille ei ole vielä varmaa kotia tiedossa.

 

   
   
"Risto 1vk" 725g  
   
"Pentti 1vk" 850g  
   
"Tarja 1vk" 834g  
   
"Kerttuli 1vk" 793g  
   
"Mette 1vk" 867g  
   

 
17.3.2012
 
"Risto" 359g
"Pentti" 408g
   
"Tarja" 427g
"Kerttuli" 392g
   
"Mette" 402g
 
 

 

15.3.2012

Illalla syntyi Remyn ja Kertun pennut, 2 poikaa ja 3 tyttöä. Kaikki ovat mustavalkoisia. Paitsi yksi näyttää jossain valossa sellaiselta Kertun väriseltä. Puukkohippasille tällä kertaa jouduttiin. Aamu klo 9.00 kieppeillä Kertun lämpö oli laskenut sinne 37 asteen hujakoille mutta sepäs ei sitten lähtenytkään nousemaan ylös eikä polttoja alkanut kuulumaan. Kerttu vaan makoili / nukkui rauhallisena, mielestäni liiankin rauhallisena ja siksi lähdin lääkäriin. Kävin ensin tässä lähilääkärillä, mutta jouduin sitten hieman myöhemmin lähtemään vielä Herttaan. Siellä Kertusta otettiin röntgenkuva ja siitä kävi ilmi, että eka ulos pyrkivä pentu on siellä selällään. No koska kohdunsuu oli auennut, emme jääneet ihmettelemään vaan päätettiin tehdä sektio. Pentuja oli alunperin 6 mutta yksi pieni tyttö jouduttiin lopettamaan heti kitalakihalkion vuoksi.
 
Kotona oltiin joskus klo 23.00 jälkeen ja Kerttu oli vielä melkoisessa pierussa, että imetys ei aluksi meinannut maistua. Yhdessä olimme pentulootassa ja silittelin Kerttua, jolloin se sitten rauhoittuikin melko nopeasti omaan tärkeään tehtäväänsä. Nyt sitä ei meinaa saada sieltä lootasta pois ollenkaan.  On syönyt ja juonut hyvin ja pennut ovat tyytyväisiä.
 
Tein pennuille ekan punnituksen ja annoin niille työnimet. Vähän meinasi olla ongelmia noissa nimissä, kun ei ollut viikolla montaa naisten nimeä kalenterissa. 
Pojat ovat:  
 
Risto   359g
Pentti  408g
 
Kerttuli   392g     vähän niinkuin Kertun värinen
Tarja      427g     kynsilakkapilkku päässä
Mette     403g     lakkapilkku kauluksessa
 
Rekisteröidyt nimet saakin sitten keksiä Kertun omistaja Piia! Nyt me vain nautimme tästä pentuajasta.