Etusivu  |   Omat koirat  |   Pentueet  |   Tulossa  |   Muistoissa  |   Historia  |   Reissutarinoita  |   Uutisblogi  |   Linkit

Keenan pentupäiväkirja26.3.2014
Pentujen viimeiset 2 viikkoa ovat olleet kyllä melkoista hulabaloota! Vieraita, sekä koiria että ihmisiä on ollut. On autoiltu vähän pidempiäkin matkoja (no joo, pari reissua Mäntsälään, että silleen, onhan sinnekin matkaa) ja ulkoiltu tanssilavan parkkiksella. Luulin tosiaan että nämä ovat rauhallisimmat pennut mitä minulla on ollut, mutta erehdyin. Niistä kuoriutui kyllä melkoisia riiviöitä. Vaikka ei ollut kuin neljä, niin olis itse pitänyt mennä sinne häkkiin turvaan, kun pennut oli sieltä pois. Mutta kaikki pennut rauhoittuu jonkin verran kun pääsevät omien isäntiensä ja emäntiensä luo.

Maanantaina koitti sitten se päivä kun pennut lähtivät! Ja ihan kaikella rakkaudella voin sanoa, että ei tule ikävä. Sen verran paljon ääntä ja menoa jo oli ja joukossa tyhmyys tiivistyy. Ihanaa nähdä sitten niitä omistajiensa kanssa jossakin treeneissä, leikeissä tai muuten vaan.

Maanantaina koitti sitten se päivä kun pennut lähtivät! Ja ihan kaikella rakkaudella voin sanoa, että ei tule ikävä. Sen verran paljon ääntä ja menoa jo oli ja joukossa tyhmyys tiivistyy. Ihanaa nähdä sitten niitä omistajiensa kanssa jossakin treeneissä, leikeissä tai muuten vaan.

Sturesta jäi Sture ja se matkasi Sinikan silmäteräksi Helsingin Laajasaloon. Sturea nähdään varmaan ainakin jälkimetsässä ja -pelloilla. Sinikka on pitkän linjan koiraharrastaja ja aikaisemmat ovat olleen pääasiassa saksanpaimenkoiria, joten kokemusta löytyy. Olenkin jo varannut itse "oppitunteja" jäljestyksen saloihin Sinikalta. Tällä hetkellä Sinikan kotona ei ole muita koiria.
Hugosta jäi myös Hugo ja se matkasi Sakomaan perheeseen Lahteen nuoren Jeminan hellään huomaan. Tässä perheessä löytyy myös koirakokemusta; äiti Piia on kisannut PK-jäljellä saksanpaimenkoiran kanssa, joka on heillä vieläkin. Heillä on myös toinen koira, snautseri, muistaakseni, jonka kanssa Jemina on aloittanut agilityn. Nyt Hugon kanssa on tarkoitus alkaa harrastamaan myös agilityä sekä tokoa.


Asserista tuli Kuro ja se matkasi Susannan kotiin Hyvinkäälle. Susannalla on ennestään 5-vuotias belgianpaimenkoira groenendael uros. Kurosta tulee Susannalle harrastuskaveri ja lajit selviävät myöhemmin. Mutta ainakin PK-lajit ovat kiinnostuksen kohteena kuin myös agility ja toko.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on sitten porukan prinsessa ja kurinpitäjä, LainaValo eli nykyisin Meeana nimensä tunteva voimakastahtoinen tyttö. Meeasta tuli Tuijan toinen koira ja bc Ronjan "pikkusisko". Meeaa nähdään varmaan toko- ja agilitykentillä sekä jälkimetsässä tulevaisuudessa.


Toivotan kaikille pentujen omistajille ILOISIA HETKIÄ PENNUN KANSSA.

   
12.3.2014


Pennuille tuli eilen 5 viikkoa täyteen. Ovat tosi pulleita ja karvaa riittää ehkä vähän liikaakin. Mutta toistaiseksi ei ihan kamalaa hulabaloota ole ollut. Tosin aika-ajoin jo vähän luonnettaan paljastavat. Pihalla ovat olleet toistaiseksi vain pieniä hetkiä, johtuen siitä että tuo mun takapiha on melkoinen ryjäläjä tällä hetkellä. Pitää pakata ne autoon ja viedä johonkin kauemmas. Vieraita on käynyt kaikenlaisia. Tällä hetkellä näyttää siltä että kaikille pennuille on jo rakastavat kodit tiedossa. Yhä edelleen ollaan remontin keskellä, mutta onneksi kuitenkin jo voiton puolella.

Kuvat: Sanna Hyytiäinen


"Briskness Nota Bene" Hugo

"Briskness Not Guilty" Asser

   
"Briskness Nomen Est Omen" Sture "Briskness Noisy Nellie" LainaValo
   
   
17.2.2014


Pentujen elämässä on ollut paljon tapahtumia sitten viime päivityksen. Ensinnäkin ne muuttivat Turusta Keenan kanssa tänne minulle uuteen asuntoon. Homma meni kyllä niin vaivattomasti että ihan kun ne olisivatkin olleet täällä koko ajan. Kasvaneet ovat Emmin sanojen mukaan valtavasti. Sunnuntaina hieman punnittiin niitä ja 2150 - 2400g oli painot. Viime viikon lopulla aloitettiin kiinteän ruoan syöminen ja hyvin tuntuu maistuvan. Nyt tällä viikolla jos on satamatta, pennut pääsevät hieman ulkoilemaan takapihalle. Aika menee kyllä niin nopeasti kun jo kolmen viikon kuluttua nämäkin pennelit lähtevät omien ihmistensä luokse.

Nyt näyttää tilanne siltä että kaikille pennuille on jo kodit olemassa.

Kaikki kuvat: Emmi Viirros!


"Briskness Nota Bene" Hugo

"Briskness Not Guilty" Asser

   
"Briskness Nomen Est Omen" Sture "Briskness Noisy Nellie" LainaValo
   
17.2.2014


Pennut täyttivät maanantaina 2-viikkoa ja meno pentulaatikossa alkaa jo olla aika vilkasta. Painoa on edelleen kertynyt kaikille tasaisesti. Keena hoitaa pentuja edelleen esimerkillisesti pitäen pentulaatikon hyvin puhtaana.

Hugo avasi pennuista ensimmäisenä silmänsä pari päivää sitten, muut seurasivat peräss ja nyt kaikkien pentujen silmät ovat jo auki. Ensimmäisiä askeleita on nähty jo pitkin viime viikkoa ja vauhti kasvaa koko ajan, tasapainon kehittymisen ohella. Harvemmin pennut enää ryömivät eteenpäin, mutta sen verran haparoivaa on kävely vielä, että pentulaatikon sisällä ovat kaikki vielä pysyneet.

Pentue vaikuttaa tähän mennessä hyvin tasaiselta, kaikki pennut vaikuttavat hyvin vahvatahtoisilta ja reippailta yksilöiltä. Noisy Nellien lisäksi myös pojat ovat alkaneet ilmoitella itsestään reippaasti: pentulaatikosta kuuluu välillä jo hyvin koiralta kuulostavaa murinaa ja ponnekasta haukkua!

Kaikki kuvat: Emmi Viirros!


"Briskness Nota Bene" Hugo 1374 g

"Briskness Not Guilty" Asser 1439 g

   
"Briskness Nomen Est Omen" Sture 1361 g "Briskness Noisy Nellie" LainaValo 1372 g
   
   
10.2.2014


Pennuille tuli ensimmäinen viikko täyteen tänään ja hyvin mennyt. Olivat jo syntyessään melkoisia painijoita ja tahti on pysynyt samana. Ihan pian nyt alkuviikosta menee kilon raja puhki. Pennuille pidettiin viime tiistaina viralliset ristiäiset. Nimet näkyvät kuvatekstistä kuin myös tämän hetkiset painot. Kovin siellä pentulaatikossa jo liikutaan ja ääntelehditään, erityisesti LainaValo eli Noisy Nellie! Taisi nimi osua ihan nappiin. Pentulaatikko on puhdas eli se on merkki siitä, että vatsat toimii. Maaliskuun ekasta viikonlopusta alkaen pentuja saa tulla katsomaan. Olen muuttanut ja ajo-ohjeet saat puhelimitse!

Kaikki kuvat on ottanut Emmi Viirros!


"Briskness Nota Bene" Hugo 896 g

"Briskness Not Guilty" Asser 954 g

   
"Briskness Nomen Est Omen" Sture 950 g "Briskness Noisy Nellie" LainaValo 956 g
   
   
3.2.2014


61. vuorokausi astutuksesta luonnollisesti, eikä toistaiseksi ole tarvittu lääkäriä. Keena aloitti aamuyöstä kolmen jälkeen kunnolla touhuamaan synnytystä ja ensimmäisiä polttoja alkoi tulla pian.

Ensimmäistä pentua tehtiinkin aika pitkään ja välillä käytettiin Keenaa ulkona kävelemässä. Vihdoin vähän ennen kuutta saatiin pienen jodlauksen & avustuksen kera ensimmäinen pentu ulos. Ensimmäinen pentu oli iso uros 482 g, syntyi klo 5.53 pää edellä ja sai työnimekseen Hugo. Seuraava pentu syntyikin jo pian sen jälkeen, klo 6.05, takajalat edellä. Toinen pentu on pentueen pienin uros, painaen syntyessään 460g ja sai nimekseen Asser.

Sitten odoteltiin lähes tunti ennen kuin mitään tapahtui. Kolmantena syntyi Sture, 465g painava urospentu. Sturekin syntyi takajalat edellä. Viimeisimpänä kera pienen huudon syntyi porukan prinsessa, LainaValo. LainaValo ei ollutkaan mikään pikkulikka, painoi lähes puoli kiloa (492g) ja näin ollen on pentueen suurin.

Keena pääsi välittömästi juonesta kiinni, ensimmäisen pennun synnyttyä ja alkoi heti hoitamaan pentuja kuten kuuluukin. Hiljaista tuntuu olevan pentulaatikossa, joten maitoa varmasti riittää. Etukäteen ajattelin että joko pennut ovat tosi isoja tai niitä on tosi paljon. Mutta tämä on hyvä näin, sillä laatu korvaa määrän.

Pentuja voi tulla katsomaan Nissakseen noin kolmiviikkoisista eteenpäin.


mustavalkoinen uros 482 g "Hugo"

mustavalkoinen uros 460 g "Asser"

   
mustavalkoinen uros 465 g "Sture" mustavalkoinen narttu 492 g "LainaValo"
   
   
26.1.2014


Menossa 53 vrk ja painoa on tullut yli 5 kg lisää ollen nyt reilu 20 kg. Vielä kun ainakin viikon malttasi! Koira edelleen pirteä, syö hyvin jne. Nyt jo tuntuu pentujen liikkeet selvästi.


   
14.1.2014


Tänään avautuu N-pentueen pentupäiväkirja! Tänne ei kovin paljon ennen synnytystä tule juttua, mutta nyt pieni väliaikatieto. Keenan kuvat on otettu 12.1.2014 kantoajan 40 vrk. Vatsalinja on hävinnyt tai siirtynyt alemmaksi takaosasta. Aikamoinen matami on jo ja nyt se vasta alkaa kasvattamaan niitä pentuja. Keena on kuitenkin iloisella mielellä ja ruoka maittaa. Matokuurikin on aloitettu viime sunnuntaina. Nyt vain peukut pystyyn että kaikki menee loppuun asti hyvin. Viikolla 6 sitten viimeistään alkaa tapahtuun.

 
Ai niin, meinas ihan unohtua! Pentujen isästä, Nooasta tuli viime viikonloppuna Suomen Muotovalio! Paljon Onnea Nooa ja Sanna!