Etusivu  |   Omat koirat  |   Pentueet  |   Tulossa  |   Muistoissa  |   Historia  |   Reissutarinoita  |   Uutisblogi  |   Linkit

Alman pentupäiväkirja 2010

Pennut 7 viikkoa
Viime keskiviikkona (8.12.)  pakattiin 9 koiraa Scudoon ja lähdettiin tervehtimään Solannin Saria Palokkaan.  Mukaan tulivat äiskä-Alma ja iskä-Jerry, 6 pentua + Ilona ja Naksu-belgipentu.  Pennut käyttäytyivät todella reippaasti; tapansa mukaan riehuivat ja nukkuivat.  Sari kävi jokaisen pennun yksitellen läpi ja samansuuntaisia arvioita oltiin tehty jo kenneltyttö Marin kanssa.  Aika meni nopeasti ja joskus illalla puoli kahdeksan aikaan lähdettiin ajeleen kotiin päin.  Kotiin päästyä pennut riehuivat vielä hyvin nukutun matkan jälkeen tunnin verran, jonka jälkeen sammuivat.
 
Alla hieman kuvia kuvia Palokan reissusta.

Viime viikolla käytiin myös eläinlääkärin tarkastuksella. Pennut saivat sirut niskaan, silmät tutkittiin ja pallukat pojilta.  Kaikki näytti hyviltä. Asmo vaan sai lähetteen hammaslääkärille yläpurennan vuoksi. Eilen pentuja testattiin pienimuotoisesti Tonin Raimon toimesta ja sekin meni lähes odotetusti. Koditkin alkaa olla pikkuhiljaa selvillä. Tällä viikolla lähtee ensimmäiset kävelevät joulupaketit uusiin koteihinsa. Hieno juttu, sillä täällä olla tuo bailaus jo siinä määrin vauhdikasta.  Viimeiset vapaamuotoiset kuvat pennuista otettu Outilla ja Ramilla.
 
Asmo kävi tänään (15.12) hammaslääkärillä ja alakulmahampaat poistettiin leikkauksella. Kotiin tultua ruoka maistui heti hyvin. Pikkupotilas on nyt perjantai-iltaan vielä kotihoidossa, jonka jälkeen se voi muuttaa uuteen kotiin.
 
Kiitokset kaikille, jotka ovat olleet tässä Alma - Jerry pentuprojektissa mukana:  Sari S, Henkka, Mira, Sanna ja Sannan äiti, Outi ja Rami, Sanni R, Emmi V ja erityskiitos menee loistavalle kenneltytölle, Marille, joka kesti kaikki nämä päivät täällä piraijalaumassa..... Kiitokset myös webmaster Hannalle hienosta pentupäiväkirjasta!
 
Toivon kaikille pennunomistajille vauhdikasta joulua hieman erilaisen joululahjan kanssa!
Kuulumisia on mukava kuulla jatkossa.

Briskness Komisario Palmu
"Rasmus" 7vk

Briskness Kummeli
"Asmo" 7vk

Briskness Kumman Kaa
"Simo" 7vk

Briskness Kuningasjätkä
"Alfred" 7vk

Briskness Kympin Kevennys
"Urmas" 7vk

Briskness Kätevä Emäntä
"Sointu" 7vk


5.12.2010  Pennut 6 viikkoa
Pennut tänään 6 viikkoa.  Vauhtia ja ääntä alkaa olla jo ihan kiitettävästi.  Illalla ei millään meinata alkaa nukkumaan ja aamusta kukutaan jo kukonlaulun aikaan. Syömisen suhteen on kyllä tulleet sukuunsa. Melkoinen show on kun yritän laittaa pennut yksittäiskupeista syömään. Olenkin sitten päättänyt laittaa ne kolmen koplassa syömään. Niin se sentään onnistuu jotenkuten. Nyt kun pakkaset ovat hellittäneet, ollaan päästy ulkoilemaan joka päivä monta kertaa.  Nyt ei enää paljon haittaa, vaikka tulisi kovat pakkaset, kun ollaan päästy sopivasti alkuun. Ulkoilut jatkuvat.  Ensi viikolla tapahtuu sitten kaikenlaista pentujen elämässä.  Keskiviikkona lähdetään oikein porukalla Palokkaan. Mukaan lähtee isä Jerry ja Henkka + Naksu belggari, mun tytöt Ilona ja Alma-äiti, tietenkin  ja pennut.  Eipä myöskään unohdeta kenneltyttö Maria, joka taas tulee hoitamaan pentuja tiistaista eteenpäin. Pitkä päivä tiedossa.  Saavatpahan vähän autokyytiä.  Torstaina onkin sitten eläinlääkärin keikka. Saavat sirut niskaan ja muutenkin vähän tarkistellaan.
 

Briskness Komisario Palmu
"Rasmus" 6vk

 

Briskness Kummeli
"Asmo" 6vk

 

Briskness Kumman Kaa
"Simo" 6vk

 

Briskness Kuningasjätkä
"Alfred" 6vk

 

Briskness Kympin Kevennys
"Urmas" 6vk

 

Briskness Kätevä Emäntä
"Sointu" 6vk

 

 
28.11.2010  Pennut 5 viikkoa
 

 
Pennut on nyt 4,5 viikkoa vanhoja näissä kuvissa. Vakiokuvaaja Outi oli sen verran kiireinen, ettei varsinaisia 5-viikkois kuvia ehditty ottaa, joten nyt ovat nämä hienot Emmin otokset. Emmi oli minulla kenneltyttönä 4 päivää ja olen tosi kiitollinen, että hän pääsi tulemaan.  6-viikkoiskuvat tulee sitten olemaan, jos saadaan onnistuneet otokset niitä ns. virallisia.  Nyt on toinen matolääkitys takana ja vähän ollaan oltu ulkosalla. Tosin ilma on kyllä sen verran raakaa, ettei paljon ole oltu mutta vähän kumminkin.  Tänään sunnuntaina meillä kävi sukulaispoika Jeriko kylässä. Pari kuvaa myös Jerikon vierailusta. 
"Rasmus" 5vk "Asmo" 5vk

   
"Simo" 5vk "Alfred" 5vk

   
"Urmas" 5vk "Sointu" 5vk

   

   
21.11.2010  Pennut 4 viikkoa
 

 
Neljä viikkoa takana ja saman verran ellei enemmänkin edessä kasvatuskodissa.  Outin kanssa otettiin kuvia taas kerran urakalla.  Se kun käy meiltä ihan ammattilaisten ottein. Pennut kasvaa ja kehittyy silmissä ja ensimmäisisä "taisteluleikkejäkin" on jo nähty Alfredin ja Urmaksen toimesta.  Pennut viettävät päivät lähes kokonaan häkin ulkopuolella. Siellä ollaan vain yötä. Kiinteää sapuskaa uppoaa jo ihan kiitettävästi ja kakkaläjät suurenevat samaa tahtia. Pari päivää sitten huomasin myös Asmolla 2-3 mm yläpurennan.  Onneksi kuitenkin pystyy syömään hyvin.
 
Minulla on ollut myös apuna loistava kenneltyttö Mari Mikkelistä, jotta olen itse voinut käydä töissä normaalisti.  On ollut hienoa kun ei ole tarvinnut murehtia, mitä kotona tapahtuu.  Välillä täällä on ruokakin tehtynä, kun töistä kotiudun. On se hienoa tulla valmiiseen pöytään.  Kiitos Mari! 
 
Osa pennuista on vielä ilman kotia, joten harrastajat, ottakaa yhteyttä!
 

"Rasmus" 4vk "Asmo" 4vk

   
"Simo" 4vk "Alfred" 4vk

   
"Urmas" 4vk "Sointu" 4vk

 
 


 
14.11.2010  Pennut 3 viikkoa
 
Kolme viikkoa jo pennunelämää täynnä. Joka päivä liikettä tulee enemmän ja enemmän ja pieniä eroavaisuuksia alkaa jo näkyä luonteissa. Eka matolääkitys on saatu ja ollaan myös aloitettu kiinteän ruoan syöminen. 
Puinen pentuloota on kannettu jo varastoon ja otettu verkkohäkki tilalle. Alman haava on parantunut hyvin. Vatsanahka on vaan aika ajoin melko punainen, johtuen siitä että pennut raastavat sitä tissillä ollessaan.
Välillä se on kyllä hurjan näköistä repimistä. Enää ei Alman mielestä olekaan niin hienoa tissittää niitä,
vaikkakin se kunnialla hommansa hoitaa.
 
Kotitilanteista sen verran, että kaksi poikaa on vielä ilman kotia. Jos olet harrastustoiminnasta tosissaan kiinnostunut koiran kanssa, ota yhteyttä. Myös Sointu etsii vielä aktiivista, harrastavaa sijoituskotia.
 
"Rasmus" 3vk "Asmo" 3vk

   
"Simo" 3vk "Alfred" 3vk

   
"Urmas" 3vk "Sointu" 3vk

   

   
7.11.2010  Pennut 2 viikkoa

 
Meillä oli alussa pieniä ongelmia, kun Alma onnistui jollain ihmeen konstilla saamaan auki haavansa. Heti sektiota seuraavana päivänä, kun tein Almalle "huoltohommia", kurkkasin mahan haavaa ja vähänkö pelästyin kun huomasin sen auenneen.  Koira nopeesti autoon puhtaan pyyhkeen päälle ja samalla soitin klinikalle, että olen tulossa.  Auton käynnistyksen jälkeen oli vielä pakko käydä tarkistamassa, näinkö oikein.  Ja kyllä näin, vatsakalvot sieltä vilkkui n. 8 cm matkalta.  Almalle laitettin dreeni haavaan ja liukenevat tikit ns. sisäpuolelle. Dreenin annettiin olla perjantaihin asti, 4 pv, jolloin menin koko lauman kanssa klinikalle. Dreeni otettiin pois ja eläinlääkäri tarkisti samalla pentujen kunnon koska parilla pennulla, Asmolla ja Simolla, ei ollut paino alkanut nousta toivotulla tavalla. Eläinlääkäri tutki pennut päästä varpaisiin ja kaikki oli kunnossa. Totesimme vain, että ne kasvavat ihan omalla käyrällään ja sillä hyvä.  Olin kuitenkin yrittänyt antaa lisämaitoa vastikkeena, mutta huonolla menestyksellä.
 
Nyt pennuille on ikää huimat 2 viikkoa ja painot ovat nousseet ihan mukavasti.  Asmo ja Simokin painavat jo lähes 800g ja suurimmat yli 900g. Kaikilla on silmät auenneet eikä sinisilmäisiä ole. Liikkuminenkin on alkanut lisääntyä huimasti. Ensi viikolla pitää vaihtaa jo verkkohäkkiin ja ehkä paperille.
Tämän sivun yksittäiskuvat on ottanut Sanni Räsänen
 
"Rasmus" 2vk "Asmo" 2vk

   
"Simo" 2vk "Alfred" 2vk

   
"Urmas" 2vk "Sointu" 2vk

   

Simo ja Sanni

   

 
Pennut syntyivät

Tänään sitten ne syntyivät, K-pennut. Valitettavasti meni puukkohommiksi tällä kertaa Almalla. Yksi pentu oli tulossa häntä edellä ja jalat alla, eikä ollut mitään mahdollisuutta synnyttää luomuna. Pennut olivat myös syntymähetkellä kaikki reilusti yli 400 g joka myös vaikutti siihen että puukkohommiks meni. Mutta loppujen lopuksi kaikki meni hienosti ja nyt lootassa tuhisee 5 poikaa ja tyttö. Kotosalla tein sitten ns. virallisen punnituksen ja painot tässä:

Rasmus 455 g, Asmo 400g, Simo 413 g, Alfred 455 g, Urmas 435 g ja ainut tyttö Sointu 448 g. Tasaisen kokoista sakkia!

Almalta jouduttiin poistamaan samalla avauksella kohtu, koska se oli vaurioitunut tulppana olevan pennun toimesta, kun se yritti saada sitä synnytettyä. Mutta nyt näyttää hyvältä. Almalle maistuu ruoka ja pennut ovat elinvoimaisia!
 
Pennuille haetaan harrastavia koteja ja Sointu-tyttöselle yhteistyöhaluista sijoituskotia mielellään Etelä-Suomesta.